Restauranger i Stockholm ivadmin  

Takbar

Skulle du endast ha en ledig kväll innan du ska resa hem igen kan en takbar vara det perfekta stället att avsluta din resa på. Eller om du endast vill uppleva något unikt och trevligt är takbarer ett bra alternativ.

Kort om takbarer

En takbar är precis vad det låter som, en bar uppe på ett tak. I många fall kommer du ha en fantastisk utsikt från takbarerna, men om den ligger mitt i en storstad är chansen stor att omgivningen endast består av andra byggnader.

Om du väljer att besöka en takbar bör du ofta räkna med att det kan vara lite dyrare jämfört med restauranger, eller en vanlig bar. Speciellt om du även ska äta där, och inte endast ta en drink. Ett tips är att du tar reda på vilka takbarer det finns i staden du befinner dig i. Sen kan du jämföra de med varandra för att hitta en som passar dig, både angående priser, läge och vad andra tycker om platsen.

Bästa takbarer i Asien

Det sägs att Asien är världsdelen du bör besöka ifall du vill se de allra bästa takbarerna. Flera av Asiens länder bygger gärna väldigt höga, moderna byggnader. Flera av dessa har sedan fantastiska takbarer. Asien är dessutom lite billigare jämfört med Europa, dock kostar ofta de allra finaste takbarerna efter hur högkvalitativa de är. Vissa har dessutom en klädkod. Så innan du bestämmer dig för att besöka en takbar i Asien rekommenderas det att du kollar upp de först. Det skulle vara pinsamt ifall stället kräver att du klär dig fint och du dyker upp i shorts och t-shirt.