Restauranger i Stockholm kalle  

Härliga julbord

När det närmar sig jul blir det en hektisk tid för Stockholms restauranger. Trots en myriad av olika restauranger och erbjudanden är julborden i stort sett alltid fullbokade. Majoriteten av företag och även myndigheter har som tradition att bjuda sin personal på ett härligt julbord, vilket gör att det kan vara svårt att få en bokning när du är sent ute. Säsongen för julbord är ganska kort och sträcker sig från slutet av november ända fram till julafton.

Tradition med historia

Det finns numera en stor variation av julbord att välja mellan i Stockholm. Vanligast är de traditionella julborden men numera har även fräscha och nyskapande julbord dykt upp. Det traditionella julbordet bjuder på mat med anor och historia som kanske inte alla känner till. Ett bra exempel på detta är att många svenskar trott att julskinkan har gamla traditioner som kommer från vikingatiden. Faktum är att julskinkan är en relativ modern tradition och det var mot slutet av 1800-talet som borgerliga hem placerade julskinkan på julbordet. Innan dess var det färsk festmat som gällde och den äldsta maträtten på julbordet är faktiskt tjocka revbensspjäll.

Rökfria restauranger

Som alla vet är restauranger rökfria även under jultid och rökare måste gå ut i kylan för att kunna röka en cigarett. Att gå på restaurang och spendera några timmar tillsammans med vänner eller kollegor blir därför inte så lockande för de flesta som röker. Den goda nyheten är att med nikotinpåsar (eller vanligt snus) är detta inte något problem. Hos Snusbolaget.se kan du hitta riktigt bra snus online av hög kvalitet i alla olika prisklasser. När du handlar snus online kan du välja bland ett av marknadens bredaste sortiment av nikotinpåsar utan tobak eller svenskt snus i olika packstorlekar och styrkor. Hos Snusbolaget hittar du över 400 sorters snus (med eller utan tobak) från kända varumärken som exempelvis LOOP, Velo, ZYN, Volt eller Ettan Snus, Göteborgs Rapé och General snus. Förutom att det är både enkelt och smidigt att handla snus online får du dessutom snabb frakt och en färskhetsgaranti.

Inte bara fläsk

Många tror att det traditionella julbordet består av en massa fläskmat såsom julskinka och prinskorvar, vilket inte är helt sant. Ett julbord bör kunna erbjuda ett flertal rätter som inte innehåller fläsk, som till exempel köttbullar, lutfisk, Janssons frestelse, inlagd sill, sillsallad, olika typer av lax, ägg med räkor och majonnäs eller stenbitsrom/löjrom, rökt renstek eller älgkorv. För gäster som inte äter kött överhuvudtaget är det en god idé att även inkludera några fina vegetariska rätter. Vilka rätter ett julbord ska innehålla är inte skrivet i sten och även ett traditionellt julbord bör numera kunna erbjuda en större variation av maträtter. Stockholm är en multikulturell stad där gäster har olika smak och tycke när det gäller mat. Många äter inte fläskkött av religiösa skäl, andra kanske inte gillar svensk mat särskilt mycket och en del är vegetarianer. Trots våra olikheter uppskattar de allra flesta att äta ett härligt julbord tillsammans med kollegor och vänner på restaurang, förutsatt att det erbjuds maträtter som även de kan njuta av.

Restauranger i Stockholm