Öppna restaurang kalle  

Renovera köket i restaurangen

När det är dags att renovera köket i en restaurang är det viktigt att tänka efter noga på vad som måste göras. Köket är nämligen väldigt viktig i en restaurang. Fungerar inte köket som det ska kommer inget annat heller att fungera.

Ett kök som är slitet eller har utrustning som inte fungerar kan leda till en ekonomisk förlust. Speciellt om restaurangen ligger i en storstad. Det finns storköksservice i Göteborg och Stockholm som kan hjälpa dig som är restaurangägare. Hos storköksservice Göteborg kan du både beställa reservdelar samt boka service ifall du behöver få någonting lagat. Storköksservice i Göteborg och Stockholm gäller dock främst i dessa städer och omnejd. Skulle du bo på annan ort kan det finnas närmare service.

Men hur går du till väga om du bestämt dig för att renovera eller uppdatera ditt kök? Det viktiga är att du håller koll på köket och skulle någonting ha gått sönder är det dags att fixa det. Om du däremot vill uppdatera din restaurang för att försöka bli den bästa restaurangen i området finns det tips på vad du bör tänka på.

Att tänka på angående renoveringen

Det är vanligast att vitvaror eller spisar går sönder och därmed måste bytas ut. Men det är inte allt du måste tänka på när du ska renovera. Du bör även ta en titt på själva lokalen och alla dess ytor. Hur ser golvet ut? Ska det bytas ut? Finns det några fuktskador du måste ta hand om? För att göra det lite lättare kan du gå igenom hela köket noga och skriva en lista på allting som bör fixas. Hittar du många saker du måste renovera kan det vara bäst att välja en totalrenovering av köket eller hela restaurangen. Kolla även upp hur stor budget du har att arbeta med innan du påbörjar renoveringen.

Tänk på framtiden

När du driver en restaurang är det viktigt att du alltid planerar inför framtiden. När du tar en titt på köket och vad som måste renoveras bör du även tänka på hur köket kommer se ut ett par år framöver. När du ska planera köksrenoveringen är det rekommenderat att du försöker välja en lugnare period, alltså när restaurangen inte har fullt med gäster. På så sätt kan du renovera utan att behöva stänga restaurangen. Men med helrenoveringar kan du behöva stänga verksamheten under en viss tid.

Fråga kökspersonalen

Ett sista tips på vad du bör tänka på är vad kökspersonalen har för åsikter. De är ofta personerna som har bäst koll på vad som fungerar och inte i köket. Om du själv inte jobbar i köket är det inte säkert att du förstår hur allting ska fungera. Prata med alla anställda och fråga om de har några speciella önskemål eller behov du måste ha i tanken. Eftersom de är personerna som kommer spendera mest tid i köket och se till att restaurangen fungerar är det viktigast att de känner sig bekväma med all utrustning och planlösningen. Förändrar du hela köket utan att prata med personalen kan det bli lite stökigt och svårt när restaurangen öppnar igen, de måste nämligen lära sig hur allting ser ut och fungerar.