Öppna restaurang kalle  

Halloween på restaurangen

När det här inlägget skrivs har vi kommit en bit in på hösten och det är inte särskilt långt kvar till halloween. Ett sätt att få din restaurang att sticka ut i mängden är att ha halloweenkvällar på restaurangen. Om du marknadsför din restaurang med att ni i samband med halloween kommer att halloweentema på restaurangen kommer ni garanterat att få fler gäster. I det här inlägget kommer du att få några tips på saker du kan göra för att din restaurang ska vara redo för halloween.

Klä ut personalen

Ett bra sätt att få in ett halloweentema är genom att låta personalen klä ut sig. Det finns halloweendräkter du kan köpa till din personal som de kan klä sig i under temakvällarna. Förutom att de kan ha på sig speciella dräkter kan de också använda smink för att göra olika läskiga sminkningar. En sak som kan vara bra att tänka på är att personalen kanske inte ska se alltför läskiga ut om ni är en restaurang som lockar många barnfamiljer.

Dekorationer

En annan sak du kan göra för att din restaurang ska komma i rätt stämning inför halloween är att köpa dekorationer som du och personalen pyntar restaurangen med. Det råder ingen större brist på dekorationer med halloweentema. Det finns allt ifrån girlanger med pumpor och spöken till bordsdekorationer i form av avhuggna händer, spindelnät, döskallar och andra läskiga prylar som gör det där lilla extra för att din restaurang ska kännas lite läskigare än vad den gör i vanliga fall. Förutom att du kan köpa dekorationer kan du göra dina egna. Det är till exempel vanligt med pumpor och löv. På internet kan du hitta många tips på halloweendekorationer du kan skapa på egen hand och pynta din restaurang med. Dekorationer och pynt som är skapta på egen hand sticker oftast ut i mängden än de du kan köpa och de är mycket mer personliga.

Mat, snacks och dryck

Förutom att du kan klä ut personalen och pynta din restaurang med prylar som går i halloweentema kan du också anpassa maten, snacksen och drycken efter temat. Du kan till exempel tillfälligt byta ut namnen på menyns rätter och drycker till något mer halloweenanpassat. En klassisk pastarätt som spagetti bolognese kan bli likmaskar med jord. Bara din kreativitet sätter gränserna. Sedan finns det också mat, snacks, dryck och efterrätter du kan göra som följer ett halloweentema. Exempelvis en bål som har ögon i sig eller en bakelse i form av en hjärna. På internet finns det massor med recept på halloweenanpassad mat, bakelser, snacks och drycker.