Öppna restaurang kalle  

Unika restauranger och barer

Att besöka en restaurang eller en bar kan bli en minnesvärd upplevelse om inredningen, menyn eller temat är unikt! Det kan vara allt ifrån att stiga in i vikingatiden, skåla med pirater, eller dricka drinkar i isglas. I hela Sverige finns det ett antal unika restauranger att besöka, eller riktigt coola barer i huvudstaden Stockholm.

 

Restauranger i Sverige med teman

På Västerlånggatan 68b i Stockholm, finner man fantastiska Aifur, en genuin restaurang i vikingastil med inredning, menynamn och bar helt i vikingarnas anda. Närmare vikingatiden är så här kommer man inte! Grundaren E-Type eller Martin Eriksson, har skapat denna unika restaurang där allt består av handblåsta glas, äkta skinnfällar vid borden, svärd på väggarna, en båt som hänger i taket, samt levande ljus och musik! Vill man istället sjunga rövarsånger med pirater och skåla över god mat, ska man besöka Lasse i Gatan. Även bakom denna unika skapelse står den kreative artisten E-type och här finner man personal klädda som pirater! En liten bit från Lasse i Gatan, finner man Sjätte Tunnan, en restaurang i äkta medeltidskänsla.

I Malmö, kan man äta och drick gott på Sherlocked, en restaurang och bar som helt och hållet fokuserar på en mystiskt miljö och detektiven Sherlock Holmes!

Att gå ut och äta är både roligt och gott, men ibland kanske man hellre vill stanna hemma och laga mat. Då är det skönt att kunna få hem mat i en färdig matkasse till dörren. Om det är svårt att välja vilken matkasse man vill få levererad, kan man genom att få alla samlade på en hemsida, få det lättare att välja matkasse som passar!

Letar man efter en genuin känsla av MC, garage och doften av motorolja, ska man absolut besöka Garage Bar som ligger i Höganäs. Här serveras äkta amerikansk mat vid borden eller goda drycker i baren. Vill man ha mer tips på annorlunda krogar med det lilla extra, finns det massor av tips på Sveriges roligaste krogar enligt White Guide som kan vara värda ett besök!

Unika barer i Stockholm

I Stockholm finner man en mängd riktigt unika barer i Stockholm som man bara måste besöka! På Sankt Eriksgatan 102 i Stockholm, kan man besöka baren 20hundra5. Här finner man nog Stockholms och kanske Sveriges mest innovativa drinkutbud. Här kan man till exempel avnjuta en ananasdrink toppad med maräng och salt! Restaurang och bar Himlen på Götgatan 78, bjuder istället på storlagen utsikt och fantastiskt goda drinkar. Vid en mycket udda bar vid namn Omnipollos hatt vid Hökens gata 1A i Stockholm, kan man blir serverad öl med glass i! Vill man svalka sig i sommarhettan, ska man ta på sig vinterjackan och besöka ICEBAR Stockholm på Vasaplan 4. Här är all inredning skulpterad i is och är världens första permanenta isbar. Baren har en jämn temperatur på -5 grader och här kan man få drinkar serverade i skulpterade glas helt av is!