Öppna restaurang ivadmin  

Tips på hur du hittar bästa läget

Att hitta rätt läge för att öppna en restaurang är inte alltid lätt. Det som vid första blick kan se helt perfekt ut kan visa sig vara det värsta beslutet när du väl öppnat restaurangen. Samtidigt kan det som ser helt galet ut vid första besök sedan visa sig vara den bästa platsen. Servicen och maten är självklart viktiga delar i att öppna en restaurang, men själva läget kan vara det avgörande. Framförallt i början. På grund av detta är det väldigt viktigt att du tänker efter och är noggrann innan du bestämmer dig för var du ska öppna restaurangen. Här kommer några punkter som förhoppningsvis kan hjälpa dig på vägen.

Tänk på parkeringen

När du hittar en lokal, ta reda på var den närmaste parkeringen ligger. Många kunder väljer ofta att parkera så nära en restaurang som möjligt. Skulle den närmaste ligga långt ifrån lokalen är chansen stor att de väljer en restaurang som ligger närmare. Väljer du däremot att öppna en restaurang mitt i staden finns det ofta bra med parkering och möjlighet för gästerna att ta sig dit med bussen.

Synlighet och storlek

Det är viktigt att din restaurang syns väl. Det innebär nämligen gratis reklam. Skulle du öppna en restaurang som ingen vet var den ligger kommer du inte få lika många gäster. De måste ju känna till att den existerar.

Storleken är också viktig att tänka på. Det som till en början kanske ser ut som en enorm lokal kommer snabbt bli fylld med utrustningen som behövs. Även om du skulle vilja öppna ett litet kafé eller bistro kommer du behöva mer utrymme än du kanske först tror.

Köpa befintlig restaurang?

Istället för att köpa en tom lokal kan du välja att köpa en befintlig restaurang som är till salu. Det viktiga är att alltid ta reda på anledningen varför den är till salu. Du bör även inspektera den noga. Du kan läsa mer om att köpa en befintlig restaurang här på hemsidan.

Sätt alltid säkerheten först

Säkerhetsaspekterna är det första du bör titta på när du ska välja en lokal. Ta en titt på elledningar, eventuella nödutgångar, sprinklersystem och brandlarm och hur det ser ut med toalettutrymmen samt om lokalen är handikappanpassade. Du kan alltid bygga ut restaurangen ifall någonting saknas, men om det redan skulle finnas är det ett stort plus.

Tålamod!

Se till att du har tålamod när du ska välja lokal! Var inte impulsiv. Det är mycket bättre att det tar lång tid än att du stressar igenom alla val och sedan misslyckas. Se även till att besöka de intressanta lokalerna flera gånger på olika tider om dygnet innan du väljer vilken lokal som är bäst.